Direktlänk till inlägg 9 september 2012

Helg

Av Pia Juntunen - 9 september 2012 19:03

och hundträning har det ju blivit som vanligt! I torsdags hade vi träningstävling på klubben, då det hann bli både mörkt och himlen öppnade sig så valde jag att köra ett fritt följ, en inkallning med stå och ligg samt ett kryp med Flo med kommendering och hon var grym i fria följet, inkallningen var väldigt fin (förutom lite tjuvstart...) och krypet var skit. Gott och blandat som vanligt! Snibben fick köra lite innan då han börjat låsa sig på både hopp och stege...det går inte att gå i närheten utan att han är på väg över, tokladdar på båda grejerna så han nästan eyar. Ett h-te rent ut sagt och nu kör vi med mängdträning så det ska släppa... Suck.

Det har blivit mer lydnad i helgen och tyvärr så ramlade Flo av stegen igår och hade sen svårt att få till rytmen bra, hon går över men det ser spänt ut och känns inget vidare. Normalt ett stensäkert moment för henne men det är väl bara att jobba på i veckan. Förövrigt var lydnaden bra men hon var ändå inte helt taggad.. Svaret kom senare när hon kräktes upp blåbär i mängder (vi preppade spår innan träningen..eller ja, jag iaf-hundarna gjorde visst annat), korvbitarna (nu blåfärgade) kom också upp  . Tilda passade på att sno åt sig några av dom..päckelhund!

Idag har det därför också varit en träningsfri dag (fast all träning egentligen är så viktig just nu) och vi har tagit en redig promenad på kvällskvisten istället och Flo har varit pigg hela dagen.


Nåja, lite kul att Stefan och Isak gjort ett försök i appellen med full pott i skogen!!! En del av lydnaden strulade så det blev inget uppflytt men specialen bådar gott!! Kom igen Stefan, nästa gång sitter det!!!


Therese och Majje har startat agility igen och som vanligt så är det smågrejer som gör skillnaden men det går åt rätt håll när det gäller diskarna  . Snart så håller det ihop hela vägen!!! Kör hårt Therese!!!


Intensiv vecka väntar..om Flo känns fräsch så blir det DM på lördag!! Och på söndag är jag TL i både lägre och appell!! Kul!!  Gillar verkligen att vara TL för appell och lägrehundar (likväl som lkl1 och 2)..det är speciellt för många tävlande och för en hel del deras allra första tävling så det gäller att se till att alla trivs och känner sig väl emottagna så dom vill fortsätta tävla  . Men mycket arbete återstår med att se till att allt flyter på på själva dagen..


Så måste jag få avsluta med ett foto på Carolines Casper..det är ett av dom allra sötaste och roligaste foton jag sett.. Bara tanken på den får mig att le:

 


Ha det gott i höstmörkret!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pia Juntunen - 11 november 2012 19:57

har varit i farten igen i helgen!! Uppflyttade till lkl sök med 268poäng!! GRATTIS Stefan!! Kör hårt!     Grattis Therese och Kenny till ytterligare en BIR-valp i Enköping idag!! GRATTIS!!!!      Grattis också till Sara och Toka till gk i läg...

Av Pia Juntunen - 16 oktober 2012 17:10

Grattis Stefan och Isak!! LP I i söndags  med 176,5 poäng!!!!   ...

Av Pia Juntunen - 7 oktober 2012 17:40

Ännu en tävlingshelg till ända och med största sannolikhet årets sista...om jag inte får för mig att ta tag i Flos lydnad  . Skönt iaf att veta att det finns möjligheter i vinter, inomhustävlingar påverkar ju inte henne öht. Nåja, igår var vi iväg ...

Av Pia Juntunen - 3 oktober 2012 11:42

dags för en liten uppdatering igen även om den är några dagar försenad! I fredags rullade vi mot Karlstad för att övernatta hos Nadine med Joppe innan det var tävlingsdags i Kil på lördagen. Och Joppe är en pärla! Go, glad, cool och otroligt mysig at...

Av Pia Juntunen - 18 september 2012 20:40

Till Carina och Loka (Tullarbackens Iller) till uppflytt ur appellklass rapport!!! Snabbaste hunden för dagen också och det är inte dåligt med tanke på att det var både flat och riesen med  . Så GRATTIS GRATTIS!! Ni är superduktiga!!     Vi försö...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards