Direktlänk till inlägg 19 juni 2011

MH

Av Pia Juntunen - 19 juni 2011 10:10

Då var det dags för MH för 6 av 9 valpar från I-kullen...och det som slår mig är att dom är så otroligt jämna rätt över med bara små gradskillnader i allt dom gör. Sånt syns inte alltid i protokollen men vi som var där stod nog alla och funderade över hur lika varandra dom är .


Kontaktbitarna sitter där dom ska, 3or och 4or rätt över förutom lilla Loka som fick en 2a på samarbete...Loka går aldrig i koppel hemmavid, inte ens på byn så det såg ut mer som om hon opponerade sig mot det är själva samarbetet  . En jättefin tik exteriört (jag trodde nästan inte det var ett Flo-barn) som är fullt säker i sig själv, trygg, go och glad men som under banans gång frågar matte Carina väldigt mycket om lov. Och då man inte får pusha på på ett MH så blir hon på sina ställen istället väldigt undrande. Som på avståndsleken där hon far iväg för att stanna mitt emellan för att fråga om det är ok..och där står hon tiden ut. Ingen rädsla och inget hot utan bara funderande.

Alla leker väldigt fint, lite varierande gripande och dragkamp men stort lekintresse (en del visar mycket kamp också) och några av dom går nästan av när dom blir så intensiva i leken. Jag vågade nästan inte titta på vissa ställen.

Lilla jakten är dom flesta väldigt intresserade av men glömmer på några ställen att genomföra hela banan då dom hinner hitta annat på vägen..och stackars Irco blev akutkissenödig på banan. Han for iväg som en skottspole men så mitt i så var han bara tvungen att vika av och gå och kissa....länge  . Dom som grep gjorde det såpass att dom drog ut hela linan och grisade runt med trasan (bl gjorde Irco det andra gången).

Aktivitet-mest rätt coola med någon enstaka aktivitetshöjning. Isak lite mer i gasen är resten  .

Avståndsleken-ingen blir arg eller rädd.. Loka frågar matte om lov lite för mycket och Isak är på väg när han plötsligt viker av för att hoppa lite på sin matte som är med i publiken. Övriga far i väg som om dom aldrig gjort annat. Dom leker jättefint därute och en del av dom bjuder också in figuranten.

På dumpe gjorde nästan alla samma sak. Ingen blir riktigt rädd (vissa gör också lite lekinviter) men dom funderar om dom ska ta sig fram själv eller vänta.. Så med lite hjälp är dom framme och sen är allt glömt på en gång. Inga kvarstående rädslor någonstans  .

Skrammel- ingen blir särskilt rädd här heller..vissa inte alls. Tar sig fram finfint!

Spöken-inte särskilt förbannade här heller..jättefina kontrollbitar på allesammans. Fokuserade och tappar inte tråden en enda gång! Vissa tycker det är lite jobbigare än andra men ingen flyr. Avståndsreglerar mer eller mindre och är väldigt trygga med sina ägare. Också här som på dumpen så "funderar" dom en del på om dom ska ta sig fram på egen hand, en del gör det medan andra behöver lite mer hjälp. Alla är också fina i kontakten efteråt  .

Alla leker bra efteråt och så är varenda unge stendöv för skotten!!!  


Så sammanfattat: Ett omoget gäng valpar (dom flesta såg fortfarande valpiga ut också) som sköter sig helt underbart! Sociala, balanserade, fina koncentrationsbitar, mycket fin lek och kamp, även om man tycker att något är lite jobbigt så jobbar man sig igenom det..man blir inte särskilt rädd för något egentligen. Filosofer hela gänget som mellan varven funderar lite..


Stackars Puck kändes lite matt på banan..jobbade på men såg lite orkeslös ut..och visst, på e.m så spydde han. Hoppas det inte är något "värre" men visst var han påverkad på banan.

TACK ALLA för att ni kom!! Det var så himla härligt att se er och hundarna och så väl som ni hanterar dom! Korning om ett par år när gänget mognat färdigt..  

Bätte betyg kan man inte få än när figuranterna börjar fundera på om dom inte ska ha kelpie?  


Tack också till figgar, beskrivare, testleiter och andra involverade.. Det gjorde ni bra!!


  

 
 
frida

frida

19 juni 2011 11:22

Det var jätteskoj att träffas och se syskonen. Vilket skönt gäng!
Puck var hängig hela gårdagen och på kvällen började han hosta lite med :( Hostade upp slem vid ett par tre tillfällen. Plutten :( Idag är han piggare men inte helt hundra. Håller ett öga på honom. Känns såklart tråkigt att han inte fick visa upp sitt vanliga pigga jag på banan. Men men..

http://www.istapp.net

 
Maarit

Maarit

19 juni 2011 20:52

Hei og takk jeg fikk være med som figge :) Supertrivlig brune beister må jeg si! Ja, ble veldig imponert av de alle og kelpie blir det, men ikke før jeg er for svak i kroppen for å ha cattledog ;)

http://www.freewebs.com/rednblue

 
Ingen bild

Bente

19 juni 2011 21:53

Ja helt enig kjempegøy å se alle søsken takk for en trivelig dag. og veldig like var de også
:)

 
Maria

Maria

20 juni 2011 22:18

Härligt gäng låter det som!! Grattis!!

http://www.kennelwalkabout.se

 
Ingen bild

Hilde & gutta

2 juli 2011 17:26

Gratulerer så masse med fine resultater på MH;);) Høres ut som ett kjempebra kull dette Pia;););) Men med så fine foreldre så er vi jo ikke overrasket;);) haha
Høres ut som dere har hatt en kjempefin dag;) Veldig synd jeg ikke fikk kommet men vi sees
igjen i høst når Ilo skal ha MH;)
Riktig god sommer;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pia Juntunen - 11 november 2012 19:57

har varit i farten igen i helgen!! Uppflyttade till lkl sök med 268poäng!! GRATTIS Stefan!! Kör hårt!     Grattis Therese och Kenny till ytterligare en BIR-valp i Enköping idag!! GRATTIS!!!!      Grattis också till Sara och Toka till gk i läg...

Av Pia Juntunen - 16 oktober 2012 17:10

Grattis Stefan och Isak!! LP I i söndags  med 176,5 poäng!!!!   ...

Av Pia Juntunen - 7 oktober 2012 17:40

Ännu en tävlingshelg till ända och med största sannolikhet årets sista...om jag inte får för mig att ta tag i Flos lydnad  . Skönt iaf att veta att det finns möjligheter i vinter, inomhustävlingar påverkar ju inte henne öht. Nåja, igår var vi iväg ...

Av Pia Juntunen - 3 oktober 2012 11:42

dags för en liten uppdatering igen även om den är några dagar försenad! I fredags rullade vi mot Karlstad för att övernatta hos Nadine med Joppe innan det var tävlingsdags i Kil på lördagen. Och Joppe är en pärla! Go, glad, cool och otroligt mysig at...

Av Pia Juntunen - 18 september 2012 20:40

Till Carina och Loka (Tullarbackens Iller) till uppflytt ur appellklass rapport!!! Snabbaste hunden för dagen också och det är inte dåligt med tanke på att det var både flat och riesen med  . Så GRATTIS GRATTIS!! Ni är superduktiga!!     Vi försö...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards